Felixomalin

Felixomalin

onsdag 9 juli 2014

Bromsar och mygg

Myggbitna från gårdagen (jag hävdar dock att myggsituationen inte är mycket värre än i Småländska skogarna) cyklade vi vidare söderut från Karesuvanto kl 12 finsk tid och började strax därpå jagas av hästflugor och bromsar stora som höns. De vägrade ge upp utan höll oss sällskap i 6 mil till Nedre Soppero, där vi i panik kastade oss in i en stuga för att slippa flygen. Vår värd undrade om vi kände det par som gjort samma cykeltur två veckor tidigare, för de var också från skåne. Andra gången frågan kom upp blev vi något konfunderade, men en googlesökning gav oss svaret: 50 invånare i Soppero.

Lappland är landskapet vi befinner oss i, norrbottens län (landskapsdjur: fjällräv, landskapsblomma: fjällsippa). Vi har inte sett till räven men däremot en hel del renar (7st) varav den ena på verandan till ett hus (obs. inte uppstoppad). Lappland är ungefär 1/4 av Sveriges yta. Idag har vi dessutom badat i Lainio älv, vilket inte var särskillt kallt alls, ätit två glassar var och delat 1,5 liter coca cola på under en kvart.

2 kommentarer:

  1. So funny about them asking if you guys were the same couple from Skåne :) the pictures are fantastic! Hope that you catch a glimpse of more interesting wildlife too. Miro hälsar! //Kelly

    SvaraRadera
  2. Jo- Det är alltid roligt att läsa om dylika strapatser samtidigt är man glad att inte utsättas för dem själv! Det är friskt av er att göra denna utmaning mot naturens element och jag önskar er all lycka på den fortsatta färden.
    Hälsningar pappa

    SvaraRadera