Felixomalin

Felixomalin

onsdag 16 juli 2014

Mer mygg

Det ligger tjock tung grå dimma över Meselefors vilket betyder regn. Vi försökte vänta ut det och stannade i vår lilla stuga (väl utforskad och alla informationslappar inspekterade) till kl 11, det verkade ha lättat lite då men mer troligt är att molnen positionerat sig just så att det kunde ösregna hela vägen till Dorotea. Kalla och genomblöta sökte vi skydd på konditoriet!

Idag är en spännande dag! Vi bytar landskap inte bara en utan två gånger! Det mesta som hänt tidigare var i förrgår när vi cyklade ut ur Norrbottens län och in i Västerbottens. 
Först blev det ett gästspel i Ångermanland (landskapsblomma: styvmorsviol, landskapsdjur: bäver). 

När vi närmade oss Strömsund kom vi in i Jämtland (landskapsblomma: brunkulla, landskapsdjur: älg). Jämtland utgör ca 8,2% av Sveriges yta och är med det det näst största landskapet.
Vi kom 122km idag då vi fick leta länge efter en tältplats, och när vi väl fann en som såg lämplig ut var där mygg som aldrig förr, nedförsbacke och sten under liggunderlagen. Man kan ju störa sig ofantligt på en ensam myggas surrande; vi somnade till ljudet motsvarande en hel bisvärm - fast från mygg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar