Felixomalin

Felixomalin

fredag 11 juli 2014

Bulldozer

Imorse när vi vaknade i tältet, på den hårda backen i Lappesuando, kändes det som att vara överkörd av en. Inte nog med det, morgonkaffe serverades inte! Vi gav oss därför av över Kalix älv, som bjöd på ett dopp igårkväll, och söderut mot Gällivare. På vägen fann vi ett fik som erbjöd både kaffe och en fralla.

Vinden har fortsatt att motarbeta oss även idag, vi har uppenbarligen kalkylerat fel. Men Lappland tar fram det allra bästa i oss, för när motvinden ligger på så vi måste trampa i nedförsbackarna - är det trots allt bättre än motvind i uppförsbackarna, och när det är motvind i uppförsbackarna - då blåser iaf de flesta bromsarna bort. Och solbrännan från knäna upp till randen av cykelbyxorna, nykokt-kräfta-röd till färgen och som svider rätt ordentligt, tyder på att vi har haft tur med vädret hitintills! 

Idag har vi cyklat 107 km och tagit in på hotellet i Porjus, vi tyckte vi var värda det. Det är fortfarande mycket skog, små smala granar och lite löv, men här luktar mer våtmark. Vi har blivit omcyklade av en tysk tokgubbe på väg till Berlin, och mött en galen schweizare som cyklat hemifrån för sex veckor sedan på väg till Nordkap. Om motivationen fanns kvar skulle han cykla hem sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar